Recept č.5 - DÝŇOVÝ HUMMUS
02.11.2018 00:00Dýňový hummus
-
500 gramů dýně (dužina nakrájená na 3cm kousky)
-
400 gramů uvařené cizrny
-
1 stroužek (rozdrcený) česneku
-
1 lžíce římského kmínu
-
2 lžíce citronové šťávy
-
trocha olivového oleje
-
hladká petrželka, sůl a pepř
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozložte na něj kousky dýně, zastříkněte je olejem, osolte a opepřete. Pečte 30 až 35 minut, až dýně změkne. Nechte ji 20 minut vychladnout.
2. Dýni rozmixujte s cizrnou, česnekem a kmínem téměř dohladka. Přidejte citronovou šťávu a ještě rozmixujte na hladký krém. Nechte motor mixéru běžet a otvorem ve víku přilévejte tenkým pramínkem olej.
3. Vzniklý hummus přesuňte do misky, posypte petrželkou a podávejte s chlebovými plackami.
—————